U Voloderu održan 4. Mladifest u Hrvatskoj

Od 17. do 19. lipnja u Voloderu je održan četvrti Mladifest u Hrvatskoj. Događaj, po uzoru na onaj u Međugorju, organizirala je Marijina legija iz Petrinje, u suradnji sa Sisačkom biskupijom, a pod geslom „Ta otkuda meni da mi dođe Majka Gospodina mojega?“.

Brojni posjetitelji u zanimljivom su programu mogli čuti zanimljiva svjedočanstva i kateheze, sudjelovati na misnim slavljima i molitvenom programu te koncertima duhovne glazbe.

Istaknuti vrijedi kako je misno slavlje kao krunu prvog dana Mladifesta predvodio sisački biskup Vlado Košić. U svojoj je propovijedi tumačio misna čitanja u kojima nas Isus poziva da ne zgrćemo sebi blago na zemlji već da zgrćemo blago na nebu. Biskup je povezao čitanja s riječima sv.Antuna koji je bio jednostavan svetac, blizak ljudima, nježno je doticao svako srce.

„Njega se nitko nije bojao. Svi koji su ga mogli susresti u njemu su doživljavali prijatelja. On je znao reći i pitati ljude: Gdje je tvoje blago? Pa evo, što je tebi najvrjednije?“, pitao je biskup te nastavio: “Na čemu temeljiš svoju budućnost? Čemu se nadaš kad skupljaš ovu ili onu vrstu imanja, posjeda ili blaga? Najveće blago koje možemo steći na ovom svijetu je dragi Bog. Sva druga blaga nisu ništa u usporedbi s tim blagom da je čovjek Bogu odan.“

Vrlo posjećen i već prepoznat događaj, a kojim je završio prvi dan Mladifesta, bio je četvrti koncert duhovne glazbe „Ljiljani – Pjesma za nebesa“. Na ovom već tradicionalnom koncertu nastupili su Ivana Husar Mlinac, Stjepan Lach – Marina Matošević, Katarina i Martin Kutnar, domaći band Afterlife te slikarica Eva Vukina.

Uz brojne vjernike s moslavačkog područja i šire, ali i svećenike, od kojih je nekolicina i sudjelovala u programu, 4. Mladifest su pratili i predstavnici Grada Popovače.