Svečani ispraćaj maturanata u Tehničkoj školi Kutina

Maturantima Tehničke škole Kutina danas su uručene završne svjedodžbe koje će za neke od njih značiti početak traženja zaposlenja, a za neke nastavak školovanja na nekom od fakulteta.
 

Učenici i njihovi profesori tradicionalno su se sastali u holu škole koji pamti ispraćaje mnoštva generacija budući da je upravo ova škola do izgradnje kutinske gimnazije bila škola svih srednjoškolaca u Kutini.
 

Ravnatelj škole Ante Dževlan ispratio je svoje učenike emotivnim govorom, cijeneći zajednički rad kako učenika tako i njihovih profesora tijekom proteklog četverogodišnjeg školovanja ove generacije.

Pohvalio je učenike koji su stekli odlične rezultate na daljnjim natjecanjima te im tom prilikom uručio priznanja zajedno sa zamjenikom sisačko moslavačkog župana Mihaelom Jurićem.

Dožupan je u ime osnivača svim učenicima zaželio uspješan nastavak školovanja i pronalaska posla u našoj županiji, apostrofirajući Kutinu kao razvijeniji grad u okviru Sisačko moslavačke županije.
 

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić čestitao je učenicima i profesorima Tehničke škole na njihovom radu, te izrazio nadu da će učenici naći svoej mjesto i zaposlenje u Kutini gdje će i ostati, te svojim radom ostaviti traga u razvoju grada.

 Maturante sada očekuju rezultati državnih matura, a za one koji žele nastaviti školovanje, upisi na fakultete. Najčešći odabir fakulteta najboljih učenika ove škole su strojarstvo, informatičke i druge prirodne znanosti.
U ime učenika tradicionalnu zahvalu svim profesorima na kraju školske godine izrekao je učenik Filip Firšt.