Sufinanciranje školskog pribora uz vaučere

Grad Kutina i ove godine nastavlja s mjerom sufinanciranja  školskog pribora. Zbog cjelokupne ekonomske situacije iznos vaučera bit će nešto niži nego prethodne dvije godine, a kako ostvariti svoje pravo na sufinanciranje danas je najavio pročelnik za društvene djelatnosti Grada Kutine, Željko Tomičić.
 

„Bez obzira na tešku situaciju vezanu uz povećanje cijena energenata Grad nastavlja sa sufinanciranjem školskog pribora. Naknada je, istina, nešto manja u odnosu na prethodne dvije godine i tako će ona za učenike do 4. razreda iznositi 300 kn, a za učenike od 5.-8. razreda iznosit će 500 kn. Dobiveno pravo imaju svi učenici osnovnih škola s područja Kutine, a ostvaruje se odlaskom u Gradsku upravu (odjel za društvene djelatnosti) gdje će im biti uručen vaučer s kojim mogu u knjižari TIP naručiti materijal i kada ga preuzmu knjižara vaučer uz račun dostavlja u grad. Vaučer se ne može fotokopirati niti unovčiti, a u slučaju njegova gubitka to je problem roditelja, objasnio je pročelnik za dr. djelatnosti.
 Pročelnik je najavio da će se vaučeri preuzimati od 1. do 15. srpnja od 8-14 sati, a na dane 5., 7. i 12. srpnja to će moći učiniti od 8 do 17 sati.  U slučaju dodatnih pitanja ili nejasnoća roditelji se mogu javiti u upravni Odjel za društvene djelatnosti telefonom ili mailom gdje će dobiti odgovore na sva pitanja.