Skupština UO Kutina izabrala novog predsjednika

Tomislav Marmilić novi je predsjednik Udruženja obrtnika Kutina. On je jednoglasno izabran na izbornoj skupštini Udruženja.
Dosadašnji predsjednik Ivica Ružička zbog odlaska u mirovinu tako nakon 16 godina prestaje obnašati dužnost predsjednika Udruženja obrtnika Kutina. „Udruženje obrtnika je čvrsto i stabilno i vjerujem da će tako biti i dalje te da će postizati još bolje rezultate, jer uvijek se može bolje, a ja imam povjerenja u novo vodstvo udruženja.“, rekao je Ivica Ružička zahvaljujući članovima Skupštine i obrtnicima na suradnji u proteklim desetljećima. Osvrnuo se i na proteklih 16 godina obnašanja dužnosti predsjednika. „Bilo je izazvono, posebno protekle tri godine kada su se obrtnici borili s problemima uslijed pandemije, potresa, inflacije, a sada i rata. Muče nas i stalne izmjene i promjene u zakonima, ali Udruženje obrtnika uvijek je bilo jedinstvo i čvrsto je branilo svoje stavove i zauzimalo se za interese svojih više od 500 članova s područja gradova Kutine i Popovače te općine Velika Ludina. Zadovoljan sam ujspješnim radom Udruženja obrtnika Kutina. Taj se uspjeh potvrđuje stalnim povećanjem broja obrnita i na to sam posebno poseban.“ Naglasio je Ivica Ružička te je dodao kako „nije zadovoljan statusom obrtnika u društvu, jer naša zakonska rješenja ne doprinose ostvarenju statusa obrtnika u Hrvatskoj kakvog obrtnici imaju u razvijenim zemljama Europske unije.“
Kontinuitet, zajedništvo i čvrsto provođenje Statuta i odluka Skupštine Udruženja, suradnja sa županijskom i državnom obrtničkom komorom te suradnja sa gradovima i općinom s područja Udruženja glavne su točke iz plana i programa rada Tomislava Marmilića, novog predsjednika Udruženja obrtnika Kutina.
Tomislav Marmilić, 33 godine je obrtnik i član Udruženja te je bio i 16 godina član Upravnog odbora i u dva mandata član Skupštine Obrtničke komore SMŽ. „Zahvaljujem na izboru Skupštini i čestitam im na zajedničkom uspjehu kojeg smo ostvarili u proteklim godinama. Ne znam je li ovo veća čast ili odgovornost, ali znam da ću dati sve od sebe i raditi u interesu Udruženja i naših članova.“, rekao je Tomislav Marmilić. Složio se s dosadašnjim predsjednikom kako je Udruženje obrtnika ostvarilo zapažene rezultate i napredovalo te će vođen porukom Ivice Ružičke kako se uvijek može bolje, nasojati postići još bolje rezultate udruženja. „Zajedno, kao i do sada možemo napredovatii. Čvrsto ćemo tako ustrajati i braniti zaključak Skupštine da Udruženje obrtnika Kutina ostane samostalno te da se ne spaja u Županijsko udruženje obrtnika kakav je prijedlog u izmjenama Zakona. Zajedno ćemo se zauzimati za napredak obrtništva i poboljšanje statusa obrtnika“. Poručio je na kraju Tomislav Marmilić.
Skupština Udruženja obrtnika potvrdila je stavove novog predsjednika te je još jednom ponovila kako će ostati jedinstveni i čvrstvi.