Sajam rabljenih stvari i rock koncert uz Dan OŠ Mate Lovraka

U dvorištu OŠ Mate Lovraka jučer je održan Sajam rabljenih stvari na otvorenom uz rock koncert čime je ujedno obilježen i dan naše najstarije škole.
    

Da škola razmišlja ekološki poznato je od ranije. Imaju odličan Eko sajam koji redovito upriličuju uz božićne blagdane, a u proljeće i buvljak na kojem se može naći za svakog ponešto, štedeći prirodu i reciklirajući predmete. Za nekoga nepotrebne stvari, nekom su dobrodošle – pouka je koju  učitelji kroz obrazovni proces šalju djeci, te nakon teorije ovakvu poruku prenose i u praksi u čemu djeca rado sudjeluju.

„Nakon dvije pandemijske godine evo nas opet na ovom festivalu koji svi volimo. U manifestaciju su uključeni  učenici, roditelji, bake, djedovi. Podržavaju nas donatori, mali obrtnici i prijatelji škole. Od priloga i donacija koje se prikupe trudimo se uvijek unaprijediti rad škole, kupiti nastavna pomagala, odnosno ono što poboljšava obrazovni proces. Hvala svima koji sudjeluju“, rekla je ravnateljica Osnovne škole Mate Lovraka, Vedrana Banda.


 Na sajmu su se mogle pronaći raznovrsne stvari, od stripova, knjiga, odjeće, ukrasnih predmeta. Gastronomski kutak u Malom caffeu uključivao je peciva, kiflice, gibanice uz vodu i sokove tako da nije manjkalo osvježenja.
  

Za glazbeni dio programa bila je zadužena profesorica Svjetlana Gvozdenović Glavaš.

„Ove godine napokon smo imali priliku napraviti humanitarni koncert kroz koji prikupljamo sredstava za nova glazbala. Naši stari instrumenti su u raspadu, a želimo nastaviti s radom našeg školskog benda. Osim benda naše škole, tu su i naši bivši učenici koji danas imaju svoje bendove, a počeli su zapravo u našem školskom bendu i drago nam je što su se odazvali. To su Du, du,a i Tačke. Ovdje nam je i Dalibor Prochazka kojega svi znaju, tako da smo baš zadovoljni“, zaključila je prof. Gvozdenović Glavaš.