Proslavljeno Ivanje u Gornjoj Jelenskoj

U Gornjoj Jelenskoj od 24. do 26. lipnja održana je proslava blagdana sv. Ivana Krstitelja, nebeskog zaštitnika ovog mjesta i župe.

Svečano misno slavlje ovim je povodom na sam blagdan predvodio o. Ivan Pleše, čija je obitelj podrijetlom iz Moslavačke Slatine, u koncelebraciji s nekolicinom župnika iz susjednih župa te domaćim župnikom Marijanom Korenom.

U propovijedi je o.Pleše  progovorio o značaju Ivana Krstitelja, o njegovu pokornom i poniznom životu, kao i o važnosti vjere i zajedništva.

Uz zahvale propovjedniku vlč. Koren zahvale je uputio i Gradu, Turističkoj zajednici, te aktivnim službenicima u župi i  mjesnim udrugama na organizaciji ove svetkovine.

Svetkovini su nazočili gradonačelnik Josip Mišković te njegov zamjenik Lovro Miklaužić kao i voditeljica Turističke zajednice Ksenija Tomac Špoljarić.

Tradicionalna proslava nastavljena je druženjem župljana i ostalih sudionika u crkvenom dvorištu, dok je u 25. lipnja tim povodom Kerekesh teatar izveo svoju novu predstavu „Beba“.

Riječ je o komediji koja je oduševila mnogobrojnu publiku,  čiji tekst i režiju potpisuje Ljubomir Kerekeš, a uz kojeg glumi i Mirna Medaković Stepinac.

U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Ivanja nije izostali ni tradicionalno paljenje krijesova po brdima te brdska biciklijada „Stazom praslonova“ koja je okupila 30-a sudionika.

Jubilarna, 10. biciklijada vozila se na već dobro znanoj stazi duljine oko 30km, a krenula je iz centra Gornje Jelenske preko Paklenice, Kolčenice, Baze, Kaluđerovog groba, Mjeseca, Jelengrada kroz Vapnenice nazad do centra Gornje Jelenske.