Požar u Novom Pračnu stavljen pod kontrolu, građani pozvani da ne otvaraju prozore

Županijski centar 112 Sisak zaprimio je jučer poslijepodne u 17:10 sati dojavu o požaru otpadne plastike koji je zahvatio i halu tvrtke u poslovnoj zoni Novo Pračno. Gust dim nadvio se nad sisačko područje. Kad su došli prvi djelatnici JVP Grada Siska, vidjeli su da se radi o velikoj količini prešanog komunalnog otpada.

Požar su gasili vatrogasci iz JVP Sisak, Petrinja i Kutina, DVD-a Mladost, Sisak, Stružec i Lekenik te vatrogasci iz profesionalne postrojbe INA Sinaco. Na terenu je bilo ukupno 57 vatrogasaca.

Nakon dva sata požar je stavljen pod kontrolu, izjavio je za HTV Miroslav Golub, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska.

„Zbog požara na skladišta otpada Royal Media d.o.o. na području Novog Pračna i posljedičnog zagađenja zraka, molimo građane grada Siska i okolnih naselja da zatvore prozore i vrata i ne izlaze van. Nakon obavljenih mjerenja stanovništvo ćemo naknadno obavijestiti o daljnjim potrebnim mjerama i postupcima“, izvijestili su sinoć iz Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

O događaju je obaviještena policija i inspekcija zaštite okoliša.

Fotografije: fb Vatrogasna postrojba DVD Stružec