Petrovo u kutinskom parku uz Luku Nižetića i TS Gazde

Turistička zajednica grada Kutine u suradnji s gradskim udrugama i ustanovama organizira manifestaciju „Petrovo – slavlje kutinsko“, koja će se održati 1. i 2. srpnja 2022. godine u Kutini u sklopu Kutinskog ljeta. 
Prije 182 godine Kutina je dobila status trgovišta, a uz blagdan sv. Petra i Pavla (29. lipnja) stekla je i pravo sajmovanja. Uz taj dan, punina radosti kutinskog života traje od crkvenog brijega do središta grada, u kojem će se i ove godine održati događanje pod nazivom Petrovo – slavlje kutinsko.
Centralni program ovogodišnjeg događanja će trajati kroz dva dana (1 – 2. srpnja) na prostoru samog centra Grada Kutine. Petak, 1. srpnja rezerviran je za okuse i zvuke moslavačke tradicije u kojima će se svojom gastro ponudom i svojim glazbenim nastupima predstaviti Kulturno umjetnička društva s prostora Grada Kutine. Okuse i zvuke tradicije pratit će brojni izlagači na štandovima, a na prostoru parka kestenova će se paralelno održavati Ljetna razbibriga sa zanimljivim i kvalitetnim radionicama za djecu.
Završnicu prvog dana Petrova slavlja kutinskog obilježit će zajedničko kolo folklornih društava i posjetitelja događanja, te koncert tamburaškog sastava Gazde. Program drugog dana (2. srpnja) obuhvatit će, uz već tradicionalnu podjelu gulaša, nastupe zborova i vokalnih sastava, mažoretkinja, puhačkog orkestara, prezentacija starih zanata te izložba i prezentacija tradicijsko – ribolovnog alata, predstavu za djecu i ulična animacija uz izlagače na štandovima, dok će završnicu obogatiti glazbeni nastup Luke Nižetića.
Raznolika kulturna ponuda, sportski sadržaji, tradicionalni specijaliteti, vrhunska vina, ulična animacija, sve to jamči dobar ljetni provod u Kutini na manifestaciji Petrovo – slavlje kutinsko, te će privući veliki broj posjetitelja iz cijele regije. Želja nam je ovom manifestacijom dodatno promovirati naše izlagače, udruge i kulturno umjetnička društva!
Vidimo se na Petrovu- slavlju kutinskom 1. i 2. srpnja!  – poručuju iz TZ Grada Kutine