Održana 26. likovna kolonija “Zorke Sever”

Likovno društvo „Moslavački krug“ u subotu, 18. lipnja, bilo je organizator 26. tradicionalne likovne kolonije “Zorka Sever” u Popovači. Ova, kao i sve ranije održana je u sklopu obilježavanja Dana grada Popovača i zaštitnika sv. Alojzija Gonzage.

„Ove godine u manjem broju, okupilo se 13 slikara našeg društva i troje gostujućih iz Požege. Naknadno će svojim radovima sudjelovati još troje što zbog osobnih razloga nisu mogli doći u Popovaču.

Na koloniji su bili: Ljiljana Kerepčić, Ana Đula, Kata Jurković, Bernarda Rundek Franić, Gertruda Gubijan, Marija Keser Kasum, Željko Breka, Borislav Tutić, Saša Gubijan, Mladen Palić, gosti Melita Grgić, Ljubica Josipović i Davor Zakšek. Svoje je radove donijela Desanka Minks, a naknadno će ih dostaviti Marija Tokić, Nada Katanec i Marijan Sekovanić.

U organizaciji kolonije bili su vrijedni članovi društva: Zlatko Drempetić, Krešimir Kovač, Nada Kovač i Nada Šiško.“ – istaknuo je  predsjednik LD-a Želimir Šiško.

Zahvalivši okupljenim umjetnicima koji kroz svoj likovni izričaj na ovaj način daju doprinos obilježavanju Dana Grada Popovače, dobrodošlicu sudionicima ovogodišnje kolonije „Zorka Sever“ izrazio je gradonačelnik Josip Mišković sa suradnicima.

Fotografije: Ana Đula, Kata Jerković i Krešimir Kovač.