Nezaposlenost u svibnju smanjena za 2,5%

Krajem svibnja na evidenciji HZZ-a Područni ured Kutina nezaposlenost je smanjena za 2,5% u odnosu na prethodni mjesec. Područni ured Kutina pokriva područje triju Ispostava Popovače, Kutine i Novske. Krajem svibnja PU Kutina bilježi 2.404 nezaposlenih osoba što je 62 nezaposlene osobe manje nego prethodnog mjeseca ili u postotku 2,5%.
  U Ispostavi Kutina evidentirano je 813 nezaposlenih što je smanjenje broja nezaposlenih za 6,2%. Ispostava Novska broji 1034 nezaposlenih i smanjenje nezaposlenosti za 0,8%, dok je u Ispostavi Popovača nezaposlenost jednaka kao prethodnog mjeseca i broji 557 nezaposlenih osoba.  
  Iz evidencije HZZ-a Područni ured Kutina u svibnju su zaposlene su zaposlene 192 osobe najviše sa srednjom stručnom spremom. Izvan Područnog ureda zaposlene su 83 osobe, a u inozemstvu njih 6.
 Tijekom svibnja poslodavci su prijavili 251 potreba za radnicima najviše u trgovini, prerađivačkoj industriji i građevinarstvu.
 U odnosu na svibanj prethodne godine nezaposlenost je niža za 7,6 %. Tada se na Zavodu za zapošljavanje u Kutini ukupno nalazila 2601 nezaposlena osoba.