KUD Potočanka održao godišnju skupštinu

KUD Potočanka iz Potoka održao je redovnu godišnju skupštinu na kojoj je izvješće o radu u protekloj godini predstavila predsjednica Društva Ljiljana Masnjak.

„Iako je uslijed epidemije koronavirusa izostao velik broj uobičajenih, redovnih aktivnosti, u ograničenim okvirima dio njih ipak je realiziran. KUD je, među ostalim, nastupio na reviji Moslavačkih nošnji, na susretima odnosno smotrama u Strušcu, Voloderskim i Vinkovačkim jesenima. Predstavnici Društva sudjelovali su na seminarima folklora te na seminaru za dječji folklor u organizaciji Sabora kulture RH“- podsjetila je Masnjak te ovom prilikom istaknula i sudjelovanje u pripremi trodnevnica odnosno uspješnu organizaciju Marijanskih susreta s revijom narodnih nošnji na kojoj je KUD Potočanka u okviru tradicionalne proslave blagdana Velike Gospe u Potoku ugostio društva iz okolice- Strušca, Osekova, Gornje Gračenice, Volodera, Gornje Jelenske i Velike Ludine.

Prošle godine KUD Potočanka uložio je značajna sredstva u nabavku nošnji i opreme, a kada je riječ o planovima rada za ovu godinu, uz sudjelovanje na tradicionalnim manifestacijama u okruženju, članovi KUD-a među ostalim aktivnostima planiraju organizaciju 21. susreta dječjeg folklora povodom Nikolinja u Potoku, organizaciju radionica izrade moslavačkog nakita te pripremu Božićnog koncerta u Popovači. Podršku radu Društva na ovogodišnjoj su skupštini izrazili predsjednik Mjesnog odbora Potok Renato Roc kao i gradonačelnik Josip Mišković koji je najavio nastavak uređenja prostorija na katu Pučkog doma koje su ustupljene na korištenje KUD-u te posebno pohvalio inicijativu ovog Društva za provedbu projekta tiskanja bojanke za djecu sa motivima veza sa moslavačkih nošnji