Kazališne ljetne večeri – „O(glas) savjesti”

U kutinskom Domu kulture u sklopu Kazališnih ljetnih večeri koje organizira POU Kutina sinoć je izvedena kazališna komedija amaterskog kazališta Komedijaši iz KUU Stažnjevec.
  Predstavu „O(glas) savjesti“ glumačka ekipa izvela je na stažnejvačkom dijalektu koji se govori u njihovom dijelu Varaždinske županije. Publika je imala priliku pogledati komediju za široke mase i nasmijati se komičnim situacijama iz svakodnevnog života. Jedan Štief, naime, u ovoj komediji traži suprugu putem oglasa, a to nije lak posao…Predstava je dočekana srdačno od strane kutinske publike koja je gostujuću glumačku ekipu nagradila bogatim pljeskom.
 

Kulturna udruga Komedijaši djeluje od 2008 godine i do sada su uprizorili preko 30 raznih predstava. Sve predstave izvode na Stažnjevačkom dijalektu, a autori su Ivan Krog i Marina Đurasek. Nastupali su do sada u preko 70 različitih mjesta u RH i redoviti su sudionici županijskih smotri te dobitnici raznih nagrada na županijskim smotrama.
Do sada su tri puta nastupili na Hrvatskom festivalu kazališnih amatera, a ove godine na festivalu u Vodicama Miroslav Rohtek u ulozi Štiefa osvojio je nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu.