Gradsko vijeće Popovače aktualiziralo temu samostalnog prikupljanja otpada

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače među aktualiziranim temama našla se i ona o samostalnom prikupljanju otpada od strane Komunalnih servisa Popovača.

„Prošla su već dva mjeseca od početka samostalnog prikupljanja otpada. Jesu li početni problemi otklonjeni? Bilo je i negodovanja oko rasporeda, je li to sada normalizirano?“ – upitao je gradonačelnika vijećnik Josip Vlašić (HSP).

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je istaknuo kako su se tijekom ova dva mjeseca Komunalni servisi tehnički dodatno opremili te osigurali dovoljan broj djelatnika za redovito obavljanje te djelatnosti. „Tijekom radnog dijela tjedna prikupljaju se i miješani i razvrstani otpad, a sve sukladno rasporedu. Dakle, miješani jednom tjedno, a razvrstani jednom mjesečno. Sada bi sve trebalo ići prema planu i nadam se da ćemo svi biti zadovoljni uslugom. Prvi računi su isporučeni, bilo je određenih primjedbi, ali uglavnom možemo reći da smo većinu svojih očekivanja ispunili, a ono što smo uvidjeli da je loše, popravit ćemo. Ovdje moram istaknuti da kod Eko Moslavine dio ljudi ili nije predavao otpad ili nije imao kante, pa smo u ovom času pristupili nabavci 1500 kanti kako bi zadovoljili sve potrebe sukladno popisu komunalne naknade. I na kraju, budući da je bilo dosta primjedbi, bitno je i ovoga puta naglasiti da odvoz počinje u 7 sati pa do tog vremena sve kante trebaju biti izvezene uz cestu.“ – zaključio je u odgovoru gradonačelnik.