Grad Popovača sutra slavi svoj Dan

Grad Popovača sutra slavi svoj Dan te blagdan svog zaštitnika, sv. Alojzija Gonzage. Tim povodom Grad i gradska Turistička zajednica uz pomoć Župa, udruga i institucija organizirali su bogat program koji se odvija tijekom lipnja, a središnji dio će biti održan tijekom sutrašnjeg dana.

S početkom u 12 sati na groblju u Popovači, a potom i kod spomen obilježja na Trgu II položit će se vijenci i zapaliti svijeće za sve poginule i preminule branitelje, kao i preminule gradske dužnosnike. Potom će se u 13 sati održati svečana sjednica Gradskog vijeća, dok će misno slavlje u crkvi sv. Alojzija Gonzage biti održano u 18.30 sati, a nakon njega, na prostoru Gradske tržnice održat će se i prigodan domjenak za sve sudionike.

Sutrašnja proslava zaključit će se koncertom Thompsona na Športskog parka Moslavac s početkom u 21 sat.   Riječi o sigurnosti održavanja koncerta bilo je i na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća. Vijećnica Dijana Lipovac pohvalila je sve organizatore događaja koji su ove godine brojni i raznovrsni, te  upitala hoće li biti zadovoljen sigurnosti aspekt održavanja koncerta budući da se u blizini pozornice nalazi i gradilište na kojem niče objekt novih svlačionica.

„Grad poduzima sve mjere kako bi koncert bio siguran i uspješan, odnosno kako bi bilo dovoljno mjesta za parkiranje, ali i da osiguramo normalno prometovanje i tijek svih aktivnosti naših građana. Održano je niz organizacijskih sastanaka te smo podijelili obaveze i zadatke. Nadam se da ćemo koncert na veliko zadovoljstvo dobro odraditi i da ćemo imati veliki broj posjetitelja. Mislim da smo dobro odradili pripreme i da će biti i dovoljan broj redara i zaštitara, ali i sudionika komunalnih djelatnosti, koji će nam pružiti sigurnost. Zahvaljujem svih dionicima koji će nam omogućiti da uz brojne vjerske i svjetovne aktivnosti dostojanstveno obilježimo naš Dan grada.“ – rekao je u odgovoru gradonačelnik Josip Mišković.