Acoustic Project održao koncert na Jelengradu

U organizaciji Grada Popovača i gradske Turističke zajednice, a uz pomoć Vimal akademije u nedjelju 19. lipnja je na srednjovjekovnoj utvrdi Jelengrad glazbeni koncert održao je Acoustic Project.

Riječ je o ansamblu, osnovanom 2008. godine na inicijativu kontrabasista i skladatelja Dubravka Palanovića, a koji u zanimljivom glazbenom projektu okuplja kolege i prijatelje, većinom članove Zagrebačke filharmonije.

Kroz godine djelovanja događale su se noge transformacije, kako u postavi glazbenika, tako i u samom glazbenom izričaju čiji široki glazbeni spektar od klasike, jazza, folklora pa čak i rocka, ansamblu daje prepoznatljivi, jedinstveni pečat, kako u ideji i programskom konceptu tako i u izvedbi.

Vrsni su glazbenici tako publici predstavili svoj album „Furious Dance“, za koji ističu kako je on putovanje u nepoznato, puno uzbuđenja i novih, još neslućenih glazbenih krajolika vrijednih otkrivanja.

Na programu su uz „Izvor“ i „Četiri lita i četiri zime“ Srđana Berdovića bile i  brojne skladbe Dubravka Palanovića, među kojima uz „Furious Dance“, odnosno „Divlji tanac“ vrijedi spomenuti i „Sjećam se plavog tanca“, „Mistične puteve Istre“, „Drmeš“, „Za pjesmu volje nemam“, „Stari tanci“ „Nokturno“, „Kamene zvijezde“, „Tvoji snovi“ te „U očima led i sjaj“.

U ime organizatora, sve okupljene je pozdravio zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić istaknuvši kako je ovo nastavak kulturnih događaja na prostoru  srednjovjekovnog Jelengrada. „Njegov značaj za razvoj i promociju kulturne djelatnosti odnosno zaštitu baštine na ovom području prepoznalo je i resorno Ministarstvo koje je sufinanciralo projekt koncerta. Upravo zbog glazbenog izričaja širokog raspona drago mi je da smo prilike imali čuti kako u ovom impozantnom prostoru zvuči ansambl Acoustic Project, a koji već ima iskustva u izvedbi koncerata na sličnim lokacijama.“ – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić.