U Kutini obilježen Dan hrvatskog vatrogastva i blagdan sv. Florijana

Dan hrvatskog vatrogastva i blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca u Kutini je obilježen predstavljanjem Vatrogasne zajednice Grada Kutine na glavnom gradskom trgu te prijemom za vatrogasce u gradskoj upravi.
Predstavnici Grada Kutine: Robert Krpes – predsjednik Gradskog vijeća, Željko Tomičić – pročelnik UO za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo te Robert Kolenc – pročelnik Ureda gradonačelnika Robert Kolenc čestitatili su vatrogascima njihov praznik te su zahvalili na njihovom plemenitom radu i svemu što čine za sigurnost i pomoć građanima na području Grada Kutine u slučaju nesreća i prirodnih katastrova.
Predsjednik VZG Kutine Slavko Špičak, zahvalio se na suradnji s Gradom Kutinom koju je ocijenio i više nego dobrom. „Na području grada Kutine samo u prošloj godini je bilo oko 590 vatrogasnih aktivnosti te oko 300 vatrogasnih intervencija. Potrebe za našim angažmanom su zaista velike, a iz godine u godinu sve su veće i veće. Ova dobra suradnja sa Gradom koji nam je osnovni izvor financiranja daje nam zapravo nadu da ćemo sve što dođe pred nas, moći i ostvariti.
Opremljenost kutinskog vatrogastva, posebice vatrogasne postrojbe Kutina je istina vrlo dobra. Ima nekoliko segmenata koje treba popraviti, prije svega to su auto ljestve te smo trenutno u razgovorima vezano za njihovu nabavku. Mislim kako je Vatrogasna postrojba Kutina jedna od bolje opremljenih postrojbi u Republici Hrvatskoj. Na tome vam uistinu hvala jer je doprinos Grada stvarno bio značajan. Kontinuirano se ulaže u opremanje i obučavanje Dobrovoljnih vatrogasnih društava.
U prošloj godini je nabavljeno 1 novo navalno vozilo iz programa Vlade Republike Hrvatske za Vatrogasnu postrojbu i jedan kombi za Vatrogasnu zajednicu Grada Kutine.
Vatrogasna postrojba Kutina ima 28 zaposlenika i to je negdje na granici onoga što i kako može funkcionirati JVP koja radi u 4 smjene. U dvadeset DVD-a okupljeno je 2000 članova.
Pripadnici JVP Kutina i vatrogasci iz kutinskih DVD-a svoju opremu i aktivnosti predstavili su na središnjem gradskom trgu u druženju s građanima.

izvor: www.kutina.hr