Koncert klasične glazbe “Amadeus trio Zagreb”

POU Kutina u ponedjeljak 23. svibnja u 19.30 organizira koncert klasične glazbe u kojem će nastupiti „Amadeus trio“.
 Ansambl su osnovali istaknuti profesori Zagrebačke muzičke akademije – Leonid Sorokow, Ruben Dalibaltayan i Krešimir Lazar 2008. godine, kako bi obogatili zagrebačku i hrvatsku glazbenu scenu repertoarnim djelima pisanim za klavirski trio. Posebnu pažnju ansambl posvećuje izvedbi i promociji hrvatske literature što ga vodi i na festivale poput „Osorskih glazbenih večeri“ i Festivala hrvatske glazbe u Beču.
Ansambl je koncertirao diljem Hrvatske, u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Austriji.

Leonid Sorokow- rođen je 1954. u Sankt Petersburgu, Rusija , gdje u svojoj 5. godini počinje učiti violinu. 1978, g. diplomira na Konzervatoriju „Čajkovski“ u Moskvi u klasi prof. J. Jankeleviča i prof. E. Čugajeve . Postdiplomski studij je završio 1981. u klasi prof. V. Klimova.
1979.g. pobjednik je međunarodnog violinističkog natjecanja u Montrealu, a 1981. g. dobio je 2. nagradu na Paganini natjecanju u Genovi. Od 1979. koncertira po Rusiji, Mađarskoj, Njemačkoj, Italiji, Finskoj, i drugim europskim zemljama kao solist i u suradnji s eminentnim umjetnicima – J. Bashmet, D. Geringas, K. Kashkashian, D. Sitkovecky, O. Kagan, N. Gutman i dr. Od 1986. do 1991. prvi je koncertni majstor „Moskovskih solista“ pod ravnanjem J. Bashmeta, s kojim je koncertirao diljem svijeta, a 1992. i kao umjetnički voditelj ansambla.
Od 1991. živi u Beču gdje od 1993. radi kao profesor na Muzičkoj akademiji, a od 2001. predaje i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
Od 1996.do 2007. član je bečkog Mozart trija.

Ruben Dalibaltayan- rođen je 1973. u Erevanu, Armenija, gdje i završava osnovno i srednje glazbeno obrazovanje. Studij nastavlja na Muzičkoj akademiji „Gnesin“ u Moskvi gdje je diplomirao u klasi prof. A. Berngardta 1997.Poslijediplomski studij završio je u klasi prof. V. Kastelskog na Konzervatoriju „Čajkovski“ u Moskvi 2000. g.

Laureat je većeg broja međunarodnih natjecanja u različitim zemljama. 2003. osvaja 2. nagradu i Specijalnu nagradu publike na međunarodnom klavirskom natjecanju „Svetislav Stančić“ u Zagrebu.

Kao solist, i uz nacionalne simfonijske orkestre, koncertirao je u Armeniji, BiH, Hrvatskoj, Kini, Sloveniji, Italiji, Švicarskoj, Moldaviji, Portugalu, Rusiji i Crnoj Gori.
Od 2000. g. preuzima mjesto profesora na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. 2005. prelazi na mjesto profesora na Muzičku akademiju u Zagrebu.

Krešimir Lazar- rođen je 1973. u Varaždinu. U rodnom je gradu završio osnovnu i srednju glazbenu školu. Diplomirao je 1996. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. V. Dešpalja kod kojega je ujedno i magistrirao 1998. godine.
Osvajao je nagrade u zemlji i inozemstvu, među kojima nagradu VBV-a „J. Murai“ 2011. i 1. nagradu na međunarodnom natjecanju „Alfredo Marcosig“ u Goriziji, Italija. Koncertirao je u više europskih i latinoameričkih zemalja , a kao solist nastupao je uz Zagrebačku filharmoniju, Varaždinski komorni orkestar, Hrvatski komorni orkestar, Dubrovački simfonijski orkestar, HGM Jazz orkestar i Hrvatski barokni ansambl. Za nakladničku kuću Cantus snimio je uz simfonijski orkestar HRT-a Koncert za violinu, violončelo i orkestar Ž. Brkanovića. 2013. u suradnji s Ministarstvom kulture RH u izdanju tvrke A classic snima integralnu snimku 6 sonata B. Marcella uz K. Hasa na čembalu, a 2018. izlazi mu u istom aranžmanu CD ansambla Camerata Garestin „Vulnerasti cor meum“.
Stalni je član te solist Varaždinskog komornog orkestra u kojem obnaša i funkciju šefa orkestra od 2011., ansambla Amadeus trio Zagreb i Camerate Garestin.
Od 1996. predaje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje od 2015. napreduje u zvanje redovitog profesora.