Gostovanje književnice Marilene Dužman u kutinskoj Knjižnici

U Knjižnici i čitaonici Kutina sinoć je gostovala književnica Marilena Dužman. Hrvatska književnica dolazi iz Ližnjana i dosad je napisala velik broj knjiga koje se rado čitaju.
Pisati je počela u četrdesetim godinama života, a poznat je njezin roman prvijenac „A gdje mi je psihijatrica“. Tu su knjige Opsidijan, Razgovori s ginekologomSlobodan padSkriveno srceHaker, zatim crnohumorne priče Mrtav a gladan te  Momina knjiga recepata jučer promovirane u Kutini.
 

Ravnateljica Knjižnice i čitaonice Kutina Suzana Pomper predstavila je Marilenu Dužman posjetiteljima Knjižnice među kojima i njezine vjerne čitatelje s kojima je jučer u Knjižnici vođen ugodan razgovor budući da poznaju njezina djela.   
 
 

Marilena Dužman pisati je počela sa željom da čitatelju pruži ono što i sama voli čitati, a u svakoj njezinoj priči ima jakih karaktera u specifičnim životnim okolnostima , ljubavi, te dobrog humora, koji je ponekad i crno obojen.
Knjige objavljuje u vlastitoj nakladi uz veliku pomoć urednice Andree Holi i lektorice i redaktorice Zlate Knez, uvažavajući njihove brojne komentare i prijedloge. Po zanimanju je diplomirana je ekonomistica, majka dvoje djece, koja živi i radi u Ližnjanu, malom mjestu na jugoistoku Istre.

 Najnoviji, deveti, roman Momina promoviran jučer u kutinskoj Knjižnici već se može pronaći na policama knjižara, a sigurno će se naći u popisu literature koju treba ponijeti na godišnji odmor.