Vrtićanci posjetili Trijem

Polaznici starijih skupina popovačkog Dječjeg vrtića, posjetili su u pratnji svojih odgojiteljica prostor Tradicijske okućnice u središtu Popovače.

S likom i djelom Zorke Sever članove Lavića i Slonića upoznala je etnologinja Slavica Moslavac ističući djeci zanimljive detalje iz života ove svestrane umjetnice rođene 29. ožujka 1894. u Popovači, koja je svojim slikarskim opusom, ali i strašću za skupljanjem etnografske građe bila usko vezana za rodni zavičaj – Moslavinu. Njezin je život bio uvelike posvećen etnografskim istraživanjima, izučavanju i otkupljivanju vrijednih i rijetkih predmeta, bilježenju naziva i oblika tradicijskih rukotvorskih radova te kreiranju vlastitih.

„Vrtićanci su s velikim zanimanjem razgledali bogatu ostavštinu Zorke Sever koja se čuva u Malom trijemu u okviru Tradicijske okućnice, a sastoji se od umjetničkih djela, uporabnih i dekorativnih predmeta, te etno zbirke. Nakon razgledavanja Trijema gdje ih je pozdravio i zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić, druženje je nastavljeno uz likovnu radionicu na kojoj su djeca crtala trijem“- ističe Ksenija Tomac Špoljarić iz gradske Turističke zajednice.