Više od 600 učenika 4. razreda ide na ljetovanje u Splitsko-dalmatinsku županiju

Na aktualnom satu  ovotjedne Županijske skupštine vijećnik Mario Markić (HKS) je postavio pitanje koliko će učenika četvrtih razreda svih osnovnih škola s područja županije ove godine besplatno ljetovanje u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je kazao kako je besplatno ljetovanje primjer dobre suradnje Splitsko-dalmatinske i Sisačko-moslavačke županije.

„Mi smo dalje razvijali suradnju i u razgovoru s njim ja sam predložio da ove godine ljetuju učenici s područja Sisačko-moslavačke županije, obzirom da imamo učeničke domove na području Splitsko-dalmatinske županije koji su na atraktivnim lokacijama. Razgovarali smo o tome da osiguramo ljetovanje za sve učenike četvrtih razreda osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije, bez obzira tko je osnivač, Sisačko-moslavačka županija, Grad Sisak ili Grad Kutina. To smo i učinili. Imamo više od 600 učenika koji su se javili za ljetovanje na području Splitsko-dalmatinske županije“, rekao je župan Celjak.

Učenici četvrtih razreda svih osnovnih škola na području županije tako će imati priliku besplatno ljetovati u Splitsko-dalmatinskoj županiji u srcu sezone jer na raspolaganju imaju dva termina, od 13.do 18.srpnja te od 20.do 25.srpnja ove godine.