Uz pomoć LAG-a pokreću se novi projekti u Kutini, Popovači i Velikoj Ludini

U Popovači je 26. travnja održana Redovna izvještajna Skupština LAG-a „Moslavina“. Osim usvajanja Izvještaja o radu i Financijskog izvještaja za 2021. godinu, donesena je Odluka o izmjeni Statuta LAG-a „Moslavina“ kojom, uz dosadašnjeg predsjednika LAG-a, Zlatka Babića, osobama ovlaštenim za zastupanje LAG-a postaju i dopredsjednici Josip Bilandžija i Marko Magdić. Također se raspravljalo o nastavku rada radne skupine za turizam, odnosno dosadašnjem Odboru za turizam, te će se sukladno dopunjenom Statutu rad rad navedene skupine biti reguliran Pravilnikom, a čiji nacrt će biti potrebno usuglasiti te donijeti na sljedećoj Sjednici.

Istoga dana na sjednici Upravnog odbora jednoglasno su donesene odluke o Odabiru projekata vezanih uz 7. LAG Natječaj za tip operacije 2.1.1. „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“. Ukupna vrijednost dodijeljenih potpora na ovom natječaju iznosi 2,9 milijuna kuna, a Odluke o odabiru projekata predstavnicima jedinica lokalnih samouprava, koji su ujedno i nositelji projekata, uručio je predsjednik LAG-a „Moslavina“, Zlatko Babić.

Načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović preuzeo je tako odluku kojom će se putem LAG-a financirati projekt „Opremanje sale Društvenog doma Velika Ludina“ u vrijednosti  150 tisuća   kuna, a gradonačelnik Popovače Josip Mišković preuzeo je odluku o financiranju projekta „Toplinsko izoliranje krova s novim pokrovom – Društveni dom Osekovo“ vrijednosti 310 tisuća kuna. Što se tiče Grada Kutine, LAG će sukladno odluci financirati projekt „Rekonstrukcija društvenog doma u Husainu“ ukupne vrijednosti 370 tisuća kuna.