Uskrsno uređenje Popovače

Ususret uskrsnim blagdanima i ove je godine u organizaciji popovačke Turističke zajednice prigodno ukrašeno gradsko središte.

U izradi uskrsnih dekoracija sudjelovali su Dječji vrtić Popovača, Knjižnica i čitaonica, Osnovna škola Popovača i Osnovna škola Zorke Sever kao i članovi Popovačke udruge likovnih stvaralaca „Moslavački štrk“ koji su tradicionalno oslikali velike pisanice smještene u dva kružna toka.

Autor: Tomislav Krpina

Pored one koja se već nekoliko godina postavlja u središnjem kružnom toku, ove godine pisanica je po prvi puta postavljena i u kružni tok kod Jelengradske ulice.

Uoči prijevoza dekoracije na tu lokaciju, pisanicu su razgledali gradonačelnik Josip Mišković i njegov zamjenik Lovro Miklaužić te voditeljica Turističke zajednice Ksenija Tomac Špoljarić.

Kako je istaknula Marija Pukec Žigić, predsjednica PULS-a „Moslavački štrk“, i ovu pisanicu krase motivi popovačkog kraja te nazivi svih naselja Grada Popovače, pa je prigodna ne samo povodom Uskrsa, već i za promociju Popovače kao turističke destinacije. 

 „Za uskrsno uređenje iskorišten je dio dekoracija iz prošlih godina, tako da je potrošen minimalan financijski iznos za njihovu reparaciju, a jedino je kupljen natpis „Sretan Uskrs“ postavljen ispred crkve sv. Alojzija Gonzage. Osim sudionicima u izradi dekoracija zahvaljujemo i našim OPG-ovcima, obiteljima Kosar i Posarić na donaciji bala sijena i slame te svima ostalima koji su dali doprinos ovoj inicijativi“ – poručuju iz TZ Grada Popovače.

Predblagdanski ugođaj i ove će godine obogatiti aktivnosti koje se pripremaju, kako za najmlađe, koje očekuju uskrsni mađioničari sa slatkim poklončićem, tako i za one nešto starije koji će se i nadolazećeg Velikog petka družiti uz ribice i Uskrsni sajam.