Učeničkom domu Kutina uručen certifikat Europske talent točke

Učeničkom domu Kutina uručen je certifikat Europske talent točke. Prestižno priznanje uručeno im je u Varaždinu gdje je održan 3. Susret registriranih Europskih talent točaka u Hrvatskoj u organizaciji Varaždinske županije i Europskog talent centra Hrvatska – Centara izvrsnosti Varaždinske županije. Učenički dom Kutina tako je primljen u Mrežu Europskih točaka za darovite.

 Veliko je to priznanje za ustanovu u kojoj je smješteno 74 učenika i koja se ovime dokazala kao Centar u kojem se darovitim i nadarenim učenicima pružaju i osiguravaju svi uvjeti za razvoj kreativno-produktivne darovitosti i osmišljavaju različiti izborni i posebni programi u kojima učenici mogu pokazati i dalje razvijati svoje kreativne sposobnosti i originalnosti u izričaju, inovativnosti, te  prezentaciji svoga rada. Radi se na brojnim poljima od sigurnosti na javnim nastupima, multimedijskog izraza, dramskog, plesnog i filmskog izraza, sporta u različitim kategorijama…

 „Učenički dom Kutina uključuje se u razmjenu iskustava s ustanovama širom Europe, priprema programe za prezentaciju i prikaz svoga rada i iskazuje spremnost za zajedničke projekte s europskim ustanovama kroz daljnji razvoj interdisciplinarnih znanja i kognitivnih, socijalnih, fizičkih  kompetencija svakog pojedinog učenika“, rekla je direktorica Učeničkog doma Vesna Vuković.

 Darovitost se potiče i dalje razvija kroz pružanje podrške učenicima u razvoju njihovih projekata i inovacija, uključenost u razvoj i osmišljavanje sadržaja i rada ustanove. Od odgajatelja, kao i svih zaposlenika ovi zadaci zahtijevaju spremnost za snalaženje u nepredvidivim i neočekivanim situacijama, zajedničko istraživanje i rast, socijalni interaktivni proces. Ovime je Učenički dom Kutina na dostojan i reprezentativan način, osim svoje izvrsnosti u radu, predstavio i  svoj Grad Kutinu te Sisačko –moslavačku županiju, a Certifikat je ravnateljici Vesni Vuković uručio voditelj Europskog talent Centra Hrvatska Miroslav Huđek te tajnica Međunarodnog udruženja European Talent Point Csilla Fuszsek.