Telemach Dan sporta u OŠ Zorke Sever

Veliki sportsko-edukativno događaj Telemach Dan sporta održan je 8. travnja u OŠ Zorke Sever u Popovači. Program je započeo paljenjem plamena Igara, a potom, je održan sportski dio u kojem su  sudjelovala djeca iz obje popovačke škole, a natjecala su se u atletici, graničaru i nogometu.

Ravnateljica OŠ Zorke Sever Zvjezdana Martinec tom je prilikom istaknula kako je izuzetno zadovoljna jer i ove godine Popovčani imaju priliku biti dijelom ove hvalevrijedne manifestacije koja ima za cilj potaknuti pozitivne promjene među djecom i mladima. Zahvalila je stoga Gradu na financijskoj pomoći u organizaciji ovih Igara.

Zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić natjecateljima je zaželio puno sreće, istaknuvši pritom koristi bavljenja sportom, posebice one vezane uz zdravlje, upornost, strpljenje i timski duh. Naglasio je i kako Grad Popovača u prvi plan stavlja upravo dobrobit djece, te da će i dalje podržavati ovu i slične aktivnosti.

Uz njih, natjecatelje su bodrili prijatelji iz školskih klupa, učitelji, ali i roditelji. Transparenti, bubnjevi i ostali navijački rekviziti uveličali su ovaj dan za pamćenje, a posebice za one najbolje koji su se plasirali na završnicu Igara u Splitu.