Sisačko-moslavačka županija najavila velike investicije u cestovnu infrastrukturu u suradnji s gradovima i općinama

U Sisku je 14. travnja ravnatelj Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije Stipo Šapina potpisao s čelnicima jedinica lokalne samouprave, ugovore o ovogodišnjem zajedničkom financiranju izvanrednog održavanja 50 kilometara županijskih i lokalnih cesta u omjeru 50/50 posto, a ukupne vrijednosti 40 milijuna kuna.

Potpisivanju ugovora nazočio je i župan Ivan Celjak koji je tom prilikom naglasio kako je riječ o nastavku uspješne suradnje, no, ne i o jedinom načinu na koji se ulaže u obnovu cestovne infrastrukture.

„Kroz program obnove i sanacija obnovit ćemo oko 79 km cesta, 7 mostova, 5 klizišta ukupne vrijednosti oko 97 milijuna kuna. Vlada Republike Hrvatske također ulaže u cestovnu infrastrukturu na području naše županije, te su nedavno počeli i radovi na najvećem cestovnom infrastrukturnom projektu u našoj županiji, a to je dovršetak autoceste, dionice Lekenik-Sisak.  Važno je ulagati u cestovnu infrastrukturu, važno je omogućiti našim sugrađanima, pogotovo onima koji žive u ruralnom području, što bolju komunikaciju s lokalnim centrima.“

U ime potpisnika Ugovora Županiji su zahvalili gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes te načelnik općine Martinska Ves Stjepan Ivoš.

Vezano uz jedinice lokalne samouprave s područja Moslavine, vrijedi istaknuti kako će se na području Grada Kutine obnoviti 1,8 km ceste od Ilove prema Gojlu, ukupne vrijednosti oko 1 mln kn.

Na području Popovače obnovit će se po 1 km ceste na dionici Ciglenica – Gornja Gračenica, te na dionici Stružec – Osekovo, ukupne vrijednosti oko 2 milijuna kuna.

Općina Velika Ludina  ugovor sa ŽUC-om potpisat će naknadno, budući da u projektu rekonstrukcije ŽC 3130 od Male Ludine do Mustafine Klade sudjeluje i  Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Projekt je to vrijedan oko 9 milijuna kuna, a realizirat će se u dvije faze, tijekom ove i sljedeće godine.

Kako je istaknuo ravnatelj Županijske uprave za ceste Stipo Šapina, radovi će početi uskoro, budući da su određene predradnje već obavljene.