Održan „Granfondo Popovača 2022.“

U nedjelju 24.04. po prvi je puta održan „Granfondo Popovača 2022“.

Riječ je o biciklističkoj utrci od 100km koja se vozila kroz tri županije: Sisačko-moslavačku, Zagrebačku i Bjelovarsko –bilogorsku, na iznimno dinamičnoj stazi.

„Vezano uz organizaciju, ovo je bila najbolje iskazana podrška od strane partnera, Turističke zajednice Grada Popovače. Na utrci su sudjelovala 63 natjecatelja, što je dobar odaziv za prvu utrku u ovom gradu, ali i za jednu od utrka na početku sezone, te se iduće godine možemo nadati većem odazivu. Nagradili smo najbolje u 6 kategorija, te u kategoriji žena, a prilike za natjecanje dali smo i našim mladim reprezentativcima. Vrijedi spomenuti kako je sudjelovalo čak 16 Slovenaca, a oni su najbolji biciklisti na svijetu. No, najbolji ovog puta je bio profesionalni biciklist iz Pule, Anthony Bilić.“ – istaknuo je organizator utrke i predsjednik Biciklističkog kluba Roda Davor Rosandić.

Nagrade za najbolje osigurala je Turistička zajednica Grada Popovače uz pomoć Grada i lokalnih OPG-ovaca, a uručili su ih zamjenik gradonačelnik Lovro Miklaužić, predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec i voditeljica Turističke zajednice Grada Popovače Ksenija Tomac Špoljarić.  

„Granfondo Popovača dobra je promocija sporta, našega Grada i okolice te smo zadovoljni jer je ova velika međunarodna biciklistička utrka prošla je i više nego odlično!“ – istaknula je Ksenija Tomac Špoljarić iz gradske Turističke zajednice.