“Noć s Andersenom” u kutinskoj Knjižnici

I ove godine kutinska Knjižnica i čitaonica održala je “Noć s Andersenom”. Događaj je to koji ima višestruko značenje za djecu, ali i njihove roditelje. Uz upoznavanje s velikim svjetskim dječjim piscem Hansom Christianom Andersenom koji je napisao najljepše bajke svijeta, djeca imaju priliku družiti se i prespavati u Knjižnici bez roditelja koji drugo jutro dolaze po njih. „Spavanje prolazi dobro, sve bude u redu i mirno se spava, no ponekad se desi i koja suza. Ujutro se većina nešto ranije budi, ali zato imamo više vremena za rano jutarnje aktivnosti“, rekla je ravnateljica Knjižnice Suzana Pomper.

Ove godine knjižnica je imala zanimljiv program. Djeca su se najprije upoznala kroz klupko upoznavanja, a bila je tu i priča iz „Laboratorija zabave“.

Pričale su se Andersenove priče, izrađivali čajnici, a video pozivom djeca su se čula i sa djecom knjižnice Popovača koja ove godina prvi puta organizira Noć s Andersenom.

Treba reći da nije nedostajalo pizze, niti torte tako da će događaj sigurno biti preporučen svima koji se planiraju prijaviti za sljedeću godinu.

 Događaj je održan uz sufinanciranje Ministarstva za kulturu i medije RH.