“Noć s Andersenom” po prvi puta u Knjižnici i čitaonici Popovača

Knjižnica i čitaonica Popovača prvi je puta bila organizator „Noći s Andersenom“. Riječ je o svjetski poznatoj manifestaciji primjerenoj za djecu nižih razreda osnovnih škola, koja se prve noći u travnju održava u povodu rođendana najvećeg bajkopisca, Hansa Christiana Andersena.

Trinaest radoznalih bajkoljubaca na početku se susreta međusobno upoznalo kroz igru, a potom su se upoznali i s Andersenom, a njihovo novostečeno znanje je provjereno kvizom.

U nastavku večeri pisali su razglednice drugim knjižnicama i važnim institucijama, uživali u pizzi, razgovoru s djecom i djelatnicima Knjižnice i čitaonice Kutina, a potom i u bajci „Ružno pače“ te prigodnoj izložbi slika iste tematike čija je autorica Jadranka Del Ponte. Prije spavanja uživali su crtajući najznačajniji im trenutak iz bajke, a potom i u gledanju crtića. Uz buđenje, razgibavanje i doručak, u subotnje su jutro iz Knjižnice izašli bogatija za jedno novo iskustvo. „Osim djece, pozitivno su na ovu manifestaciju reagirali i roditelji“ – naglasila je ravnateljica Knjižnice i čitaonice Popovača Ivana Vlašić istaknuvši važnost ovog događaja.

„Zbog dugačkog perioda bez događanja, posebice bez događanja za djecu, jako je važna ova manifestacija. Djeca su već počela gubiti interes za knjigu, čitanje i knjižnicu, te ovom i sličnim manifestacijama želimo djecu vratiti u prostor knjižnice, potaknuti ih na čitanje, te na popularizaciju književnika, a te večeri popularizirali smo Andersena.“ – pojasnila je ravnateljica.

Nakon ove aktivnosti knjižničarkama slijedi revizija, a rad s korisnicima ponovno će započeti 22.travnja.