Noć knjige u kutinskoj Knjižnici i čitaonici

Knjižnica i čitaonica Kutina i ove je godine organizirala Noć knjige. Kao i prijašnjih godina bilo je sadržaja za djecu i odrasle.

 Program su započeli matinejom. Priču „Lastin novi dom“ koja tematizira posvojenje djeci je pročitala Katica Budić. Uz priču i razgovaraonicu, organizirana je i kreativna radionica, te tombola u kojoj je svaka bila dobitna, tako da su svi bili zadovoljni.
 

Svake Noći knjige Knjižnica ugošćuje nekog pisca, a ove godine to je bio bloger Domagoj Knežević koji je promovirao svoju prvu knjigu „Ma bit će OK“. Na zanimljiv način ova knjiga obrađuje svakodnevne teme o kojima je s piscem razgovarala Suzana Pomper.

Čitali su se zanimljivi ulomci, smijalo se, redale su se priče od kojih se mnoge odnose na situacije iz svakodnevnog obiteljskog života u kojima se svatko od nas može pronaći. Domagoj Knežević, inače dipl. politolog koji radi i kao novinar i kao turistički vodič, pronašao se u pisanju kolumni koje su rezultirale objedinjavanjem u ovu knjigu. Kako je najavio, želja mu je napisati kriminalistički roman koji će sigurno i realizirati kroz koju godinu.

Uz Noć knjige, ali i Dan planeta Zemlje Knjižnica je organizirala i kviz „Naš planet Zemlja“.

 Korisnicima je, kao i ranijih godina, bilo omogućeno vratiti knjige bez zakasnine, a bilo je moguće i učlanjenje uz 50% popusta.

 „U ovo vrijeme rastućih elektroničkih medija vrlo je važno vratiti ljude knjizi, osobito mlade generacije. Mladi danas rastu s mobitelom u rukama, a nama je cilj približiti im knjigu i ukazati na važnost čitanja. Svi smo svjesni da mladi sve manje čitaju i zato je ovo jedna od manifestacija koje je vrlo važna. Čitanje utječe i na naše izražavanje i način razmišljanja i zato knjiga ima svoj značaj“, rekla je ravnateljica Knjižnice Suzana Pomper.

  U ime Grada Kutine Noć knjige posjetila je pomoćnica pročelnika za dr. djelatnosti, Kornelija Marošević.