Nina Kraljić Trio – koncert u Domu kulture

Nina Kraljić u Kutini je održala svoj treći koncert. Organizator koncerta Nina Kraljić Trio bilo je Pučko otvoreno učilište Kutina, a koncert je održan u gotovo punom Domu kulture.
 

Kao i dosad ova pjevačica osebujnog i snažnog vokala publici je pripremila velik broj pjesama koje predstavljaju ponajviše novije skladbe s projekta Alkonost of Balkan na kojem je radila sa svojim bendom. Naglasak je na slavenskoj mitologiji i etnu koji Nina Kraljić prilagođava svom načinu izvedbe, te su se tako mogle čuti etno skladbe različitih krajeva svijeta, od Zajdi Zajdi na makedonskom, do etno pjesama na hebrejskom, ili primjerice bosanskog sevdaha na jedinstven način Nine Kraljić.  

Nina Kraljić na ovom je koncertu, na kojem je imala i ulogu voditeljice, ugostila i kutinskog kantautora Dalibora Prochazku , te Jasenka Horvata, koji su odsvirali po jednu skladbu sa svojih albuma na zadovoljstvo publike.

Ovo je ujedno i dobar uvod u koncert Dalibora Prochazke, prvog kutinskog dobitnika PORIN-a za duhovnu pop glazbu, koji bi se trebao dogoditi u skorijoj budućnosti.


 Događaj je otvorila garešnička pjevačka skupina Medjuwodje u kojoj pjevaju i neki Kutinčani, a koji se uvodno predstavio s nekoliko tradicionalnih pjesama ovoga kraja.
 

Mlade nade, Inga Potnar i Staša Kukić izazvale su posebno oduševljenje publike, jer iako vrlo mlade, djevojke su pokazale svoje raskošne talente kako vokalne, tako i sviračke. Staša Kukić predstavila se u rock maniri te ju je Nina usporedila sa Janis Joplin.

Inga Potnar za ovaj je koncert odabrala etno pjesmu, te je zajedno s Ninom Kraljić na violini izvela bosanski sevdah „Kafu mi draga ispeci“.

Reakcije publike na ovaj koncert bile su izvrsne i može se reći da je ovo najbolji koncert Nine Kraljić kojim se dosad predstavila kutinskoj publici.

I sama iz našeg kraja, točnije iz Lipovljana, Nina Kraljić bila je vrlo ležerna kao voditeljica, pozdravljajući u publici svoje goste i prijatelje, no pjevački zadatak odradila je vrlo profesionalno na zadovoljstvo publike koja voli njezin glazbeni izričaj.