Gradsko vijeće Popovače iskazalo interes za rad Tržnice

Gradsko vijeće Popovače među brojnim je temama aktualiziralo i onu o radu Gradske tržnice.

„Od prošle jeseni gledamo našu modernu tržnicu kako je gotovo prazna. Nažalost, ne ispunjava svoj potencijal i namjenu. Molim Vas informaciju o tome kada planirate pustiti tržnicu u rad te na koji način planirate animirati OPG-ovce da zakupe prostore, a građani da ih posjećuju, kako bi stvorili naviku kupovanja.“  – istaknula je u pitanju gradonačelniku Dijana Lipovac, predsjednica Kluba vijećnika HSP-HSLS-SDP.

„Odrađene su sve potrebne aktivnosti te je krajem godine dobivena i uporabna dozvola. U predbožićno vrijeme tržnica se koristila, na njoj su bili OPG-ovci koji su inače koristili prostore u užem centru grada, te su na njoj održane i određene manifestacije. Tom prilikom obećali smo kako će tijekom ove godine tržnica zaživjeti i početi raditi punim kapacitetom. Svi OPG-ovi s područja Grada Popovače imat će prvu godinu simboličnu naknadu od 1 kn. U ovom času čeka se raspisivanje natječaja od strane Komunalnih servisa Popovača, poduzeća koje upravlja Tržnicom, a kako bi se u zakup dali svi štandovi i unutarnji prostori, za koje ima dosta upita. Ovih dana moramo odraditi i obaveze iz natječaja, a to je izbor voditelja tržnice te djelatnike koji će brinuti o čistoći i tehničkoj sigurnosti. Smatram da će tijekom proljeća sve se to ispoštovati i da će tržnica krenuti s radom.“ – rekao je gradonačelnik Josip Mišković.

Za prostor je, između ostalih, zainteresirana i trgovina „Pun ceker -Kupujmo lokalno“, a na što je Grad pozitivno odgovorio jer smatra da je i to simboličan poticaj za razvoj gospodarstva budući da se u toj trgovini prodaju i proizvodi lokalnih OPG-ova, naveo je kao jedan od primjera gradonačelnik Popovače Josip Mišković.