Gradsko vijeće Popovače aktualiziralo temu vezanu uz dječja igrališta

Uz niz tema, jedan od aktualiziranih na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Popovače odnosila se na dječja igrališta.

„Većina naših dječjih igrališta su dotrajala i neadekvatna. Većina naših naselja nema mjesta na kojima bi djeci priuštila igru te se djeca igraju na ulicama. Imamo veliki problem na dječjem igralištu u centru Popovače koje je smješteno između dvije vrlo prometne ceste, može li se što poduzeti po tom pitanju? Također, zanima me i je li dovršeno dječje igralište u Potoku? I na kraju, stanovnici Ciglenice iskazali su potrebu za dječjim igralištem u svom mjestu, a postoje i druge potrebe. Može li se što poduzeti po tom pitanju?“ – pitala je Dijana Lipovac, predsjednica Kluba vijećnika HSP-HSLS-SDP.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je istaknuo kako dječjih igrališta nikad nije dosta, a što je i znak da u Gradu ima djece. „U blizini škola te u središtima naselja u prethodnih smo nekoliko godina uredili dječja igrališta. Sukladno mogućnostima i prema prioritetima ih i obnavljamo te nadopunjujemo.“- rekao je uvodno gradonačelnik te napomenuo kako su igrala za dječje igralište u Potoku nabavljena prošle godine uz pomoć INA-e, a ista će biti uskoro postavljena jer  obaveza Grada je urediti prostor i postaviti antistres podlogu na koja će se igrala montirati.

„To je nešto što bi se vrlo brzo trebalo realizirati, a isto tako popravak i dopuna igrala na popovačkom i voloderskom dječjem igralištu nam je prioritet. Više pažnje posvećujemo igralištima uz dječje vrtiće, neki ljudi malo negoduju jer ih ne mogu svi koristiti. Ono što se događa i to gotovo na svim igralištima je devastacija.  Apeliram stoga na „mangupe“ od malo više kilograma da ih ne uništavaju tijekom noći jer ona služe našoj djeci.“ – rekao he gradonačelnik.

Vezano uz Ciglenicu, u dogovoru s Mjesnim odborom Grad je započeo s projektom izgradnje boćališta, a uz koje možemo postaviti i nekoliko igrala. Sukladno dogovoru i tijekom sljedećih će se godina poduzimati slične aktivnosti kako bi se zadovoljile potrebe najmlađih.