DVD Velika Ludina održao Skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Velika Ludina 2. travnja održalo je svoju redovnu godišnju izvještajnu Skupštinu.

Skupštini, održanoj u Društvenom domu u Velikoj Ludini, osim članica i članova ovog DVD-a, nazočili su i predstavnici Vatrogasne zajednice Općine Velika Ludina.

„Društvo je ovo koje se ponosi tradicijom dugom 129 godina. Uz proslavu 1. svibnja i sviranje budnice, društvo je sudjelovalo u proslavi Tijelova i sv. Florijana, Dana Župe, te na Hodočašću u Mariju Bistricu. Trenutno broji 134 člana, a ono što veseli, sve je veći broj operativnih članova, te članova mladeži.“ – istaknuo je predsjednik Dario Hegel.

Kako je istaknuo zapovjednik Tomislav Lidmila, u prošloj godini sudjelovali su na 15 intervencija te na dvije pokazne vježbe. Uz nabavku opreme, ulagalo se i u edukaciju, a to su, uz rekonstrukciju i dogradnju Vatrogasnog doma, najvažniji  planovi i u ovoj godini.

Za svoj uspješan i požrtvovan rad, koji se posebice važnim iskazao pri saniranju katastrofalnih posljedica potresa na području Petrinje, DVD Velika Ludina prošle je godine dobio Priznanje Općine.

Načelnik Općine Dražen Pavlović, inače i član DVD-a, kazao je kako je, uz stožerni DVD Vidrenjak, ovo društvo jako dobro opremljeno, što je i nužno s obzirom na to da čitava vatrozaštita na području općine ovisi ponajviše o ta dva društva te je napomenuo kako će Općina i ove godine nastaviti ulaganja u vatrogastvo, a istome se nada i od brojnih sponzora i donatora.

Puno uspjeha te realizaciju što većeg broja aktivnosti, a što manje intervencija, članovima DVD-a zaželio je i zapovjednik općinske Vatrogasne zajednice Goran Bistrički.

U okviru Skupštine, dugogodišnji predsjednik i nositelj brojnih aktivnosti, Vjekoslav Marušić, proglašen je počasnim predsjednikom, te su dodijeljena priznanja i vatrogasne spomenice za 10, 20 i 40 godina rada u DVD Velika Ludina, dok su: Snježan Lom, Marin Lidmila, Tomislav Lidmila, Marijo Kovačić, Josip Marković, Ivica Carek i Dario Hegel dobili i Zahvalnice Hrvatske vatrogasne zajednice za nesebičnu pomoć stradalima na potresom pogođenom području.