Dan planete Zemlje na biciklu u Moslavini okupio velik broj biciklista i rekreativaca

Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini ove je godine prošao bez kiše, usprkos lošim prognozama vremena.

Međutim niti prognoza nije poljuljala kutinske rekreativce da sudjeluju u nekoj od tri rute biciklijade, te planinarenju po Moslavačkoj gori.
 

Biciklijada je tradicionalno počela okupljanjem na Trgu dr. Franje Tuđmana odakle je uz kraći animacijski program startao velik broj biciklista na lakšu rutu ili na težu rutu vožnje, sa zajedničkim ciljem, jezerom Bajer.

Kraća je ruta stajalište imala u Prijamnom centru Repušnica gdje je okupljene čekala okrijepa. Sve sudionike biciklijade na jezeru Bajer dočekala je ugostiteljska ponuda uz glazbu, brojne tradicijske i sportske igre, te druge aktivnosti u prirodi.

 “Biciklijadu smo organizirali dva dana tako da smo svim biciklistima i rekreativcima, ali i planinarima, ponudili sadržaje koji im najbolje odgovaraju. Kutinska biciklijada je široko prepoznata i građani su je odlično prihvatili te je vidljivo kako su se, usprkos najavama lošeg vremena, okupili u velikom broju. Na ovaj način obilježavamo Dan planeta Zemlje ali i pomoviramo prirodne ljepote Moslavine, kao i bicikl kao prijevozno sredstvo. Ovo nam je 18 biciklijada i sadržajno je bogata, a svake godine dopunjujemo ju i obogaćujemo nečim novim. Sve baziramo na zdravom životu, čistom okolišu i boravku u prirodi”, rekla je direktorica TZ Grada Kutine Ivana Grdić i zamjenica gradonačelnika Zlatka Babića koji je također sudjelovao u biciklijadi i tom prilikom pohvalio program ovogodišnje manifestacije.

Drugi dan biciklijade ponudio je ekstremnu biciklističku rutu na Moslavačku goru, a za ljubitelje planinarenja organiziran je Planinarski pohod na Moslavačku goru. Planinarski pohod  obuhvatio je sve važnije lokalitete Moslavačke gore te su sudionici imali priliku, uz planinarenje, upoznati ljepotu tog regionalnog parka. Zajedničko okupljanje bilo je na najvišem vrhu Moslavačke gore – Humki, gdje je sudionike biciklijade i planinarskog pohoda očekivala ugostiteljska ponuda i zajedničko druženje.

 Iz Turističke zajednice Grada Kutine ističu kako su zadovoljni ovogodišnjom manifestacijom, posebno uključenošću građana tijekom oba dana manifestacije. Biciklisti i planinari također su izrazili zadovoljstvo prilikom za rekreaciju za koju ističu kako je bila vrlo dobro organizirana.


 Sve ponuđene rute prošle su pokraj zaštićenih prirodnih i kulturnih baština o čemu su sudionici bili informirani uz pomoć turističkih vodiča, čime se predstavlja i popularizira Moslavina kao turistička destinacija sa svim svojim prirodnim resursima.