Obilježen 32. rođendan Parka prirode Lonjsko polje

U subotu je obilježen 32. rođendan Parka prirode Lonjsko polje, odnosno 32 godine od proglašenja područja Lonjskog i Mokrog polja uz lijevu obalu rijeke Save Parkom prirode Lonjsko polje. 
Tim povodom je u prijamnim centrima Parka prirode ova subota bila u znaku kreativnih radionica, edukacija, glazbe, plesa i neizostavnih delicija ovog kraja. U svim centrima je također podijeljena i rođendanska torta kao znak pažnje svim posjetiteljima.


S “kutinske strane” Polja, u Prijamnom centru Repušnica održana je kreativna radionica „Proljetnica“ Parka prirode Lonjsko polje, likovna radionica Turističke zajednice grada Kutine i Društva naša djeca Kutina.

Udruga Topot organizirala je jahanje konja, KUD Repušnica kroz pjesmu i ples se predstavio svim posjetiteljima te je održano i predavanje „Aroma terapija“.  Udruga za očuvanje tradicionalnog ribolova Hanja pripremila je šarana na rašljama. 


Uz to, posjetitelji su se poljem mogli uputiti i u vođenoj šetnji Koščevom stazom, iznajmiti bicikle ili samostalno obići novu promatračnicu “Ptica kosac”.
  Uz brojne sugrađane i druge zaljubljenike u prirodu, u ime Grada Kutine ovom obilježavanju prisustvovale su vijećnice Gradskog vijeća Grada Kutine Ivana Masnec i Milena Amidžić.(izvor: www.kutina.hr)