Obilazak radova na izgradnji mosta i parkirališta u Dalmatinskoj ulici

Radovi na parkiralištu u Dalmatinskoj ulici i mostu preko Kutinice u samom centru Kutine teku prema terminskom planu u punom opsegu radova. Nosiva čelična konstrukcija je izvedena u cijelosti i u tijeku je betoniranje nosive tlačne ploče na istu konstrukciju, dok se na parkiralištu izvode radovi na postavi cestovnih rubnjaka i cestovne odvodnje voda te zbijanja cijele površine parkirališta, a sve u terminskom planu izvršenja.

Most preko Kutinice bitan je kako bi se rasteretio promet na Trgu kralja Tomislava te omogućio promet vozila, biciklista i pješaka do nove poslovno-stambene zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana, kao i sama komunikacija s Trgom dr. Franje Tuđmana. Radovi na samoj zgradi su u fazi izrade druge etaže građevine i odvijaju se u skladu s postavljenim terminskim planom. 


 Pored toga, most će služiti prvenstveno za prometovanju vozila do 3,5 tone i manjih osobnih automobila, te biciklističko pješačke komunikacije s Kolodvorskom ulicom. Most je bio jedan od preduvjeta kako bi se uopće pokrenuli razgovori s potencijalnim investitorima, odnosno zakupcima poslovnih prostora u spomenutoj zgradi, kao i izvršenje prostorno planske dokumentacije Grada Kutine koja je predvidjela izgradnju mosta. Njegova opravdanost uz prometnu i prostorno plansku, bit će povećanju broja parkirališnih mjesta u centru grada te broju radnih mjesta koji bi se trebali otvoriti uslijed puštanja u promet poslovnih prostora.

Vrijednost mosta je 5,8 milijuna kuna, dok je parkirališta s 31 novo parkirno mjesto 1 milijun kuna. Izgradnjom parkirališta nastoji se potaknuti i stanovnike /korisnike okolnih prostora za uređenjem istoga i stavljanjem njihovih privatnih objekata u funkciju poslovanja i poticanja poduzetništva u samom centru grada.


Spomenute radove obišla je i zamjenica gradonačelnika Grada Kutine Ivana Grdić u pratnji pročelnika UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Eduarda Gelešića i njegovih suradnika.(www.kutina.hr)