Izborna skupština Udruge OSI Kutina

JOZEFINA KRANJČEC JEDNOGLASNO JE PONOVO IZABRANA ZA PREDSJEDNICU UDRUGE OSI Kutina na izbornoj skupštini Udruge.
Zahvaljujući na izboru na početku petog mandata Jozefina Kranjčec je istaknula kako je zajedničkim radom svih članova Udruga OSI postigla zapažene rezultate i iskorak u poboljšanju kvalitetze života osoba s invaliditetom na području Grada Kutine i susjednih jedinica lokalne samouprave odakle dolaze članovi Udruge.

„Vrijedno smo radili, ponekad nije bilo lako, ali vrijedilo je. Znali smo se izboriti za naša prava i za naše projekte.“, istaknula je predsjednica Udrge OSI Kutine i dodala; „Želje za onim što nemamo ne dopuštaju da se veselimo i uživamo u onovome što imamo. Znali smo što želimo i znali smo kako ćemo to ostvariti. Zadovoljni smo time što imamo, a imamo i planove koje ćemo uz vrijedan rad i borbu i ostvariti.“, poručila je Jozefina Kranjčec.
U proteklih 20 godina Udruga OSI Kutina osmislila je i provela na desetke projekata s čitavim nizom socijalnih usluga za članove Udruge. „To je doprinijelo poboljšanju kvalitete života naših članova, ali to je bilo važno i za razvoj i napredak lokalne zajednice u Kutini, Popovači, Lipovljanima i ostalim mjestima gdje djelujemo.“, rekla je Jozefina Kranjčec.
Brojni projekti financirani su iz nacionalnih i europskih fondova. Osobito zapažen iskorak Udruga OSI napravila je u korištenju EU fondova. U proteklih 10 godina Udruga OSI tako je ostvarila ukupan promet veći od 10 milijuna kn, a prosječno je godišnje zapošljavala 50 osoba.
Protekli četverogodišnji mandat bio je posebno izazovan zbog pandemije. „Prilagodili smo se, preživjeli i ojačali pa ćemo savladati i nove izazove.“, naglasila je Jozefina Kranjčec, predjsendica Udruge OSI Kutina.
U idućem razdoblju kao glavni ciljevi istaknuti su nabava novog kombi vozila za prijevoz osoba s invaliditetom i izgradnja Zgrade Udruge OSI Kutina u Danskom naselju u Kutini.