Dalibor Prochazka – prvi Kutinčanin kojemu je dodijeljen PORIN

Kutinski glazbenik Dalibor Prochazka osvojio je nagradu PORIN u kategoriji albuma popularne duhovne glazbe. Prvi je to Kutinčanin koji je osvojio ovu prestižnu glazbenu nagradu koja mu je dodijeljena na jučer održanoj dodjeli PORIN-a za 2021. godinu u Osijeku.

Dalibor Prochazka nagrađen je za dugo pripreman album “Memento mori” s duhovnom tematikom koja je iskorak u Prochazkinom glazbenom stvaralaštvu. Na albumu se pojavljuje kao izvođač i producent, a produkciju je radio zajedno s Antom Akrapom.
U istoj kategoriji proglašen je još jedan album pod nazivom „Gitara i glas“ izvođača Andreja Grozdanova & Prijatelja.

 „Memento mori“  izdao je Aquarius records, a na njemu je osam pjesama. Album je najbolje poslušati u cjelini, kako ga je i zamislio autor koji je uz tekstove, aranžman i glazbu, sve instrumente odsvirao sam.
 “Memento mori”, album koji je nastajao jedno desetljeće, kako se moglo čuti, i za samog autora njegov je najznačajnjiji album. Duboke teme pronalaženja sebe kroz duhovnost, propitivanje svijeta oko sebe u kontekstu vjere, našle su svoj materijalni okvir upravo u albumu “Memento mori”. (foto: official ;J.H.)