Čestitka zamjenice gradonačelnika Ivane Grdić u povodu Svjetskog dana voda

U povodu Svjetskog dana voda, 22. ožujka, zamjenica gradonačelnika Grada Kutine Ivana Grdić uputila je djelatnicima Hrvatskih voda čestitku:

Poštovani,

krajem ožujka svake godine prisjećamo se važnosti vode za sva živa bića i opstojnost cijele planete. Voda ne samo što je izvor života, ona je neprocjenjivo blago na kojem možemo biti zahvalni iz dana u dan.

Iako toliko vrijedan resurs, voda je nejednako raspoređena, dok jedna područja oskudijevaju, druga pak raspolažu s velikim količinama vode. Hrvatska pak ima veliki vodni potencijal, a na našem području iznimnu vrijednost imaju naši potoci i rijeke, te nadasve Lonjsko polje.

S obzirom na sve navedeno, na svima nama je zaštita i očuvanje vode i vodnih resursa bez kojih ni jedno biće ne može opstati te je iz tih razloga 22. ožujka proglašen kao Svjetski dan voda kao posjetnik na njenu važnost.

Svim djelatnicima Hrvatskih voda i svima vama koji vodite brigu oko voda i vodnih resursa čestitam Svjetski dan voda i zahvaljujem na doprinosu u očuvanju postojećih količina i kakvoća slatkih voda za nas i sve buduće generacije.

S poštovanjem,
zamjenica gradonačelnika

Ivana Grdić, univ.spec.oec.