Više od 100 članova napustilo HSLS Kutina

Priopćenje za medije predsjednika Gradskog vijeća i gradskih vijećnika iz redova HSLS-a:

S obzirom na nedavnu situaciju te stanje u HSLS-u Kutina, predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutine Robert Krpes, vijećnik u Gradskom vijeću Grada Kutine Miroslav Šnjarić te više od 100 članova svojevoljno je napustilo HSLS Kutina.

Ovim putem želimo obavijestiti javnost da je od rujna 2021. godine do 24. veljače 2022. godine predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutine, vijećnik u Gradskom vijeću Grada Kutine te više od 100 članova Ogranka HSLS-a Kutina istupilo iz HSLS-a.

Nismo zadovoljni postupcima i stajalištima predsjednika i središnjice HSLS-a koji nisu dali podršku novoizabranom predsjedniku i tijelu Ogranka Kutina nakon skupštine koja je održana 03. 07. 2021. godine u Kutini.

Svi izabrani za novo vodstvo Ogranka dobili su podršku preko 90% glasova članova spomenutog Ogranka. Pored toga je predsjednik HSLS-a samoinicijativno, bez utemeljenog razloga 05. 09. 2021. godine raspustio Ogranak Kutina i s tim postupkom dao legitimitet nekolicini rušitelja Ogranka.


Ogranak Kutina je godinama jedan od pet najboljih ogranaka HSLS-a u Hrvatskoj kojem birači kontinuirano daju podršku putem izbora što je vidljivo i na nedavnim izborima:

• Lokalni izbori 2017. godine: 3 vijećnika u GV Grada Kutine i Predsjednik GV.

• Izbori za vijeća Mjesnih odbora 2020. godine: Ukupno drugi rezultat u Kutini s preko 23 % glasova, pobijedili smo u 4 MO i osvojili 26 vijećnika u MO

• Lokalni izbori 2021. godine: 3 vijećnika u GV Grada Kutine i Predsjednika GV.

Sav rad, trud i rezultati koje smo godinama ostvarivali par pojedinaca je uništilo za nekoliko mjeseci.

I dalje ćemo u Gradskom vijeću, ali i svakodnevno raditi za boljitak građana Kutine, kao što smo to do sad radili kao članovi HSLS-a Kutina.

BIVŠI ČLANOVI HSLS-a OGRANAK KUTINA