SIMORA nastavlja s provođenjem projekata i radom na razvoju Sisačko-moslavačke županije

Direktor Razvojne agencije SIMORA Mario Čelan podnio je ostavku i narednih mjesec dana vodit će Agenciju sve do izbora novog direktora. Ostavku i razloge za nju osobno je objasnio na svom profilu na društvenoj mreži Facebook.

“Mario Čelan posljednjih sedam godina vodio je Razvojnu agenciju SIMORA koja je prošle godine proglašena najboljom europskom razvojnom agencijom zbog koncepta stvorenog po pitanju razvoja gaming industrije i obrazovanja mladih ljudi u game developere koji odmah nakon završetka edukacije pronalaze posao.

Također, upravo je Simora vodila projekt izgradnje novog paviljona sisačke bolnice, izgradnje Crne rode Osekovo – novog prijemnog centra Parka prirode Lonjsko polje, energetski je obnavljala javne i privatne objekte, a u godišnjim projektima s poduzetnicima ostvarivala do 200 novih radnih mjesta, dok je više od 500 osoba zahvaljujući projektima ruralnog razvoja, ostalo živjeti i baviti se poljoprivredom u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Svi projekti na kojima radi Razvojna agencija SIMORA, njih više od 300 u ovom trenutku, nesmetano se nastavljaju provoditi i razvijati Sisačko-moslavačku županiju. Posebno pri tome naglašavamo da naš Poduzetnički inkubator specijaliziran za gaming industriju PISMO prima nove stanare, kao što i strateški državni projekt izgradnje gaming kampusa teče dalje.

Nagrade koje smo dobili posljednjih godina, motiv su da još više i bolje radimo. Dosadašnjem direktoru Mariju Čelanu se zahvaljujemo na suradnji i želimo mu puno uspjeha u svemu što u njegovom radnom vijeku dolazi”, poručili su iz Razvojne agencije SIMORA i Javne ustanove Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije.