Održan sastanak o stanju u tvrtki Lipovica

U Gradskoj upravi Grada Popovače 2.veljače održan je sastanak na zamolbu Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske (Sindikat EKN Hrvatske), a na temu trenutnog stanja u tvrtki Lipovici -Proizvodnja aluminijskih radijatora i odljevaka u tlačnom i kokilnom lijevu.

Sastanku su prisustvovali zamjenik župana sisačko-moslavačkog Mihael Jurić, gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković zajedno sa svojim zamjenikom Lovrom Miklaužićem, načelnik Općine Križ Marko Magdić, dopredsjednik županijske skupštine Ante Žilić, predsjednik Sindikata EKN Hrvatske Željko Klaus i povjerenik sindikata EKN Ivan Marušić.

Tema sastanka, kako je već spomenuto, je informiranje o stvarnom trenutnom stanju u tvrtki Lipovica, a o čemu su svoje mišljenje izrekli i predsjednik Sindikata EKN Hrvatske Željko Klaus te povjerenik sindikata Ivan Maušić.

Istaknuto je da se nakon promjene vlasnika dogodilo smanjenje broja radnika, točnije oko njih 50, a značajno se smanjila i proizvodnja. Predstavnici sindikata strahuju da će se reorganizacijom spomenute tvrtke nastaviti smanjivanje broja radnika, a čime će se smanjiti i proizvodnja ili promijeniti asortiman i uvjeti poslovanja Lipovice. Predstavnici regionalne i lokalne vlasti zahvalili su na informacijama i istaknuli da su dobili određene informacije i od novog vlasnika koji je najavio reorganizaciju poduzeća sa smanjenjem radnika, te da planira nakon reorganizacije nastaviti sa dosadašnjom proizvodnjom Lipovice uz modernizaciju i nova ulaganja, pri čemu je naglašeno da regionalna i lokalna vlast ne želi utjecati na poslovanje Lipovice, ali mora reagirati na ovu temu upravo zbog smanjenja broja radnika što će direktno utjecati na njihove uvjete života, ali i zaštite okoliša.