Obilazak radova na adaptaciji dvorane IV u Sportskom centru Kutina

U društvu ravnatelja Športskog centra Kutina Renata Habeka i njegovih suradnika zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić danas je obišla radove na  adaptaciji dvorane za trening osoba s invaliditetom, takozvane dvorane br. 4.

Cjelokupna vrijednost projekta je 1,1 milijun kuna od čega Ministarstvo turizma i sporta sufinancira navedeni projekt u iznosu od 316.879,64 kuna. 

Adaptacijom  dvorane uredit će se bacalište za trening osoba s invaliditetom sa zaštitnom ogradom gdje će moguće biti trenirati bacačke discipline, kuglu  i disk. U dvorani će biti postavljena gumena podloga, te se u drugom dijelu planira adaptacija prostora za uspostavu multifunkcionalne teretane radi provedbe baznih priprema, vježbi snage i drugoga za rukomet, nogomet, boks, kickboxing, atletiku, karate, kuglanje, rekreaciju građana i svih zainteresiranih.  

Bitno je spomenuti ovim putem i velike uspjehe Atletskog kluba Odisej iz Kutine, kako na državnim natjecanjima, tako i na Paraolimpijskim igrama 2021. godine u Tokiju, koji najčešće treniraju upravo u ovoj dvorani. Uz to, AKOSI Odisej u 2021. godini dobitnik je i Godišnje nagrade Grada Kutine kao potvrda njihova dugogodišnjeg truda i zalaganja. 

„Poboljšavanje uvjeta za treniranje svim sportašima i rekreativcima jedan je važnijih ciljeva Grada Kutine i suradnika. Ovim projektom nastoji se potaknuti na bavljenje športom građane na području Grada Kutine, a posebice osobe s invaliditetom. Nadam se kako će se adaptacijom ove dvorane uvelike poboljšati uvjeti treniranja u našem gradu, naročito osoba s invaliditetom te s nestrpljenjem očekujem nove sportske uspjehe svih sportaša našeg grada“, rekla je Ivana Grdić, zamjenica gradonačelnika. (www.kutina.hr)