Marko Badrić novi je predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije

U petak, 18. veljače 2022. godine održana je redovna izborna sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije, koja je održana u prostoru Zajednice u Sisku. Nakon dva mandata oprostio se dosadašnji predsjednik Josip Šimunović, a za novog je predsjednika izabran poznati sportski i znanstveni djelatnik dr. sc. Marko Badrić.

„U mojoj viziji razvoja sporta u Sisačko-moslavačkoj županiji naglasak će biti u nekoliko razvojnih segmenata. Zajedno sa svojim timom u Izvršnom odboru želim unaprijediti rad Sportskih saveza, klubova i sportaša kroz natjecanja u seniorskoj kategoriji te u mlađim dobnim kategorijama. Sufinanciranje kategoriziranih sportaša s ciljem njihova postizanja još kvalitetnijih rezultata. Unutar sportskih klubova poticati osnivanje sportskih  škola s ciljem podizanja masovnosti, poglavito u najeksponiranijom sportovima u Sisačko-moslavačkoj županiji. Uspostaviti sinergiju između lokalnih sportskih zajednica. Poticati i dalje razvoj školskog sporta kao i razvoj sportske rekreacije. Sportska rekreacija mora imati veću ulogu u razvijanju svijesti o važnosti svakodnevnog tjelesnog vježbanja, prvenstveno odraslih i osoba starije životne dobi. Nastaviti poticati razvoj sporta kod osoba s invaliditetom i stradalnika Domovinskog rata i biti im od svrsishodne pomoći pri ostvarivanju istoga.

Sportske manifestacije koje se odvijaju u  Sisačko-moslavačkoj županiji povezati uz značajne datume, te u suradnji s Turističkom zajednicom SMŽ kao i lokalnim Turističkim zajednicama brendirati našu županiju kao sportsko turističku destinaciju.

Kao jedan od ciljeva moga vođenja sporta u SMŽ-u odnosi se i na stručne kadrove u sportu s zadatkom da se napravi  baza trenera u SMŽ, te njihovo kontinuirano stručno osposobljavanje u suradnji s Kineziološkim Fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Sportskim učilištima.

Također, moja ideja je da uspostavimo sustav dijagnostike sportaša kroz osnivanje Dijagnostičkog centra SMŽ i izrada baze sportaša u mlađim uzrastima uz permanentno praćenje stanja njihovih sposobnosti kao jedan od preduvjeta selekcije.

Isto tako, obnova sportskih objekata stradalih u potresu kao i rekonstrukcija postojećih objekata u suradnji s jedinicama lokalne zajednice mora biti prioritet nakon obnove obiteljskih kuća. Kontinuirano ćemo u suradnji s resornim ministarstvima tražiti mogućnosti za izgradnju novih sportskih objekata na području županije.

Jedna od mojih vizija i misija je da u termama Topusko, jednoj od najvećih prirodnih bogatstava naše županije, potaknemo  osnivanje Sportskog centra SMŽ kao mjesta za pripreme sportaša ili njihovu  rehabilitaciju. Ovu aktivnost, ali i sve ostale zajednički ćemo ostvariti sa Sisačko-moslavačkom županijom i njenim vodstvom na čelu s županom Ivan Celjak“, napisao je Badrić na svom Facebook profilu.