Lionsi nikad ne prestaju učiti

Lions club Popovača, koji okuplja članove iz Popovače i Kutine uključio se u EU projekt POU Kutina „Nauči – POUči“ –„Innovative Teaching Methods“ (Inovativne Metode Podučavanja) bila je 01.02.2022. na mjesečnom sastanku kluba. U okviru projekta provedena je edukacija članova LC Popovača kroz diseminaciju ovog Erasmus+ projekta.
Pučko otvoreno učilište Kutina je kulturno-obrazovna ustanova kojoj je osnivač grad Kutina i punopravna je članica Zajednice za obrazovanje odraslih Hrvatske gospodarske komore. Također kroz različite projekte educira i svoje djelatnike, a u čijoj funkciji je i Sanja Kos, predsjednica LC Popovača, kao nastavnik za edukaciju odraslih kroz učenje engleskog jezika.
Predsjednica LC Popovača Sanja Kos kao nastavnik engleskog jezika, sudjelovala je u edukaciji koja se odvijala u Grčkoj, u Ateni u studenom 2021, u tamošnjoj instituciji za obrazovanje odraslih „Aintek symvouloi epicheiriseon efarmoges ypsilis technologias ekpaidefsi anonymi etaireia“.
Projekt je započeo u kolovozu 2020. i trajao je 12 mjeseci, Nositelj je projekta Pučko otvoreno učilište Kutina.

CILJ PROJEKTA:
Cilj uključivanja u projekte europske mobilnosti i suradnje je razvijanje partnerstva u Europi, sticanje novih iskustava, razmijenjivanje ideja dobre prakse i primijenjivanje istih. Na taj način osnažuju se kapaciteti na svim poljima, te podiže kvaliteta, ali i vidljivost POU Kutina na nacionalnoj i međunarodnoj razini, s posebnim naglaskom na razvoj Škole stranih jezika pri tom Učilištu. Potrebe Učilišta su prvenstveno razvijati kompetencije nastavnog i nenastavnog osoblja, i to u području engleskog jezika važnog za uspješno komuniciranje s budućim partnerima u Europi, zatim razvijati inovativnih metoda podučavanja kako bi mogli podići kvalitetu programa koje nude, te uvođenje sustava upravljanja kvalitetom kako bi mogli povećati konkurentnost Učilišta na tržištu rada.
CILJEVI LC POPOVAČA KROZ PROJEKT SU:
Cilj uključivanja LC Popovača u projekte europske mobilnosti i suradnje je razvijanje partnerstva u Europi, sticanje novih iskustava, razmijenjivanje ideja dobre prakse i primijenjivanje istih. Na taj način osnažuju se kapaciteti LC Popovača na svim poljima, te podiže kvaliteta, ali i vidljivost našeg kluba na nacionalnoj i međunarodnoj razini.
Osnaživanje područja engleskog jezika klubu LC Popovača važno je za uspješno komuniciranje s budućim partnerima u Europi i svijetu (bratimljenja klubova), zatim razvijati inovativne metode podučavanja iznimno je bitno za kvalitetnije održavanje humanitarnih radionica za podizanje kvalitete života u zajenici te edukacije samih članova kluba i svih ljudi iz zajednice i šire zainteresiranih za sadržaje koje klub nudi.