Gradsko vijeće Popovače o šetnici uz vodotok Jelensku

Na nedavno održanoj sjednici Gradskoga vijeća Popovače vijećnik  Andrija Ričko (HSLS) iskazao je potrebu za izgradnjom rekreativne-poučne staze odnosno šetnice, istaknuvši kako bi idealna za tu namjenu bila lokacija uz vodotok Jelensku.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je napomenuo kako je to dobra ideja, no katastarski je taj dio dosta neuređen te se već nekoliko godina s Hrvatskim vodama pokušava dogovoriti da oni urede imovinsko-pravne odnose te da odrede koridor koji će služiti za zaštitu vodotoka te da se napravi i šetnica. Predstavnici Hrvatskih voda ovih su nam dana obećali da će tijekom 2022. godine provesti ucrtavanje vodotoka u postojećem stanju, dok će Grad odraditi sve aktivnosti vezane uz šetnicu koju bi nominirali i za nacionalne i europske fondove, kako bi se ona što skorije i što lakše napravila.

Gradonačelnik je dodao kako je već dogovoreno da se ta nova pješačka staza gradi od zgrade tehničke službe Neuropsihijatrijske bolnice pa do Moslavačke ulice. Njezinom izgradnjom, koja će ovisiti o financijskim mogućnostima, građani će tako dobiti šetnicu sa željenim popratnim rekreativnim sadržajima. Početak radova svakako bi trebao biti kroz 2-3 godine.