Gradsko vijeće Popovače o samostalnom zbrinjavanju otpada

Na nedavno održanoj sjednici Gradskoga vijeća Popovače vijećnik Josip Vlašić (HSP) gradonačelnika je upitao hoće li  prikupljanje otpada od strane KSP-a krenuti 1. travnja te ima li lokalna komunalna tvrtka dovoljno ljudskim i materijalnih resursa za rad.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je pojasnio kako se pristupilo određenoj odgodi s 1. veljače na 1. travnja zbog nekoliko razloga.

„Jedan od razloga je stvaranje zakonskih uvjeta za prikupljanje. Mi jesmo u sudskom registru kod naših Komunalnih servisa registrirali i tu djelatnost, no, postoje i određene stvari koje prema Fondu za zaštitu okoliša i drugim institucijama trebamo zadovoljiti da možemo započeti nesmetano raditi. Drugi je razlog situacija u Eko Moslavini. Naime, zbog situacije u Eko Moslavini tek smo nedavno pokrenuli postupak prijenosa kanti za miješani komunalni otpad na KSP. Novi direktor tako će nam uskoro dati cjenik postojećih kanti koje će KSP ili Grad Popovača otkupiti. Potom ćemo ih čipirati i stvoriti novu bazu podataka. Grad Popovača, odnosno KSP, zaposlili su jednu djelatnicu koja radi na administrativnim poslovima te nas uskoro uz ove poslove očekuje i potpisivanje ugovora s korisnicima.“

Kako je najavio gradonačelnik, prije samog pokretanja posla održat će se još jedna sjednica Gradskoga vijeća, a na kojoj će, između ostalog, vijećnici donositi Odluku o cjeniku usluga KSP-a. Ono što je sigurno, cijene odvoza otpada bit će niže od sadašnjih.