Grad Popovača planira otvoriti Osnovnu glazbenu školu

Na nedavno održanoj sjednici Gradskoga vijeća Popovače vijećnicu Nevenku Kundrata Carek (HSP) zanimalo je kada se može očekivati otvaranje Osnovne glazbene škole.  Gradonačelnik Josip Mišković i ovoga je puta podsjetio kako Grad Popovača već nekoliko godina pokušava otvoriti Glazbenu školu, te je za tu namjenu već kupio određena glazbala.

„Grad je za tu namjenu kupio dva pianina koja su smještena u OŠ Popovača budući da je ideja još u prošlom sazivu bila da se u tamo otvori ispostava Osnovne glazbene škole Borisa Papandopula Kutina, međutim nije došlo do realizacije. Kako bi se otvaranje škole što prije pokrenulo ravnatelj OŠ Popovača Dražen Mlakar predložio je suradnju s Glazbenom školom Frana Lhotke u Sisku, a koja također ima volju za otvaranjem ispostave, te su postignuti određeni dogovori oko programa koji bi bio bogatiji od prvotno planiranog. Naime, prvo smo planirali imati dva instrumenta, gitaru i pianino, a sada, u dogovoru sa sisačkom školom program bi bio proširen i na flautu budući da u sisačkoj školi flautu predaje vrsna umjetnica koja živi na području Grada Popovače.“

Uz otvorenje Osnovne glazbene škole postoji i inicijativa ravnatelja GŠ Frana Lhotke da Popovača dobije i Srednju glazbenu školu.

„Grad je i ove godine u proračunu predvidio određena sredstva za tu namjenu, sada se čeka samo suglasnost resornog Ministarstva i nadam se da ćemo ju dobiti kako bi u jesen ispostava osnovne glazene škole mogla krenuti s radom. Kako bi se s vremenom i Srednja glazbena škola otvorila, za to ćemo trebati i dodatna sredstva, ali i osiguranje novih prostora .“- zaključio je u odgovoru gradonačelnik Popovače Josip Mišković.