Grad Popovača dodijelio 12 potpora mikro i malim poduzetnicima te obrtnicima čiji je rad bio obustavljen Odlukom stožera CZ

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače vijećnica Dijana Lipovac, predsjednica  Kluba vijećnika HSP-HSLS-SDP pitala je gradonačelnika koliko je Grad dodijelio potpora za ublažavanje posljedica epidemije COVID-19 te koji je iznos za tu namjenu utrošen.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je napomenuo kako su potpore bile namijenjene mikro i malim poduzetnicima te obrtnicima, a čiji je rad bio obustavljen Odlukom stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

„Pristiglo je ukupno 13 prijava od kojih je 12 zadovoljilo uvjete iz Javnog poziva te im je isplaćeno po 5 tisuća kuna. Ukupno je tako za tu mjeru Grad izdvojio iznos od 60 tisuća kuna. Iako je ta potpora simbolična, Grad se nada kako je poduzetnicima i obrtnicima dobro došla pri ponovnom početku rada, te da im je na neki način pomogla da ne otpuste radnike, odnosno da se ne zatvore.“-rekao je u odgovoru gradonačelnik.