Županija Fondu solidarnosti prijavila 64 projekta ukupne vrijednosti 460 milijuna kuna, u pripremi još samo sedam

Sisačko – moslavačka županija je do sada Fondu solidarnosti Europske unije za obnovu od potresa prijavila ukupno 64 projekta u vrijednosti oko 460 milijuna kuna.

“Već sam ranije izvjestio o ogromnoj šteti od potresa na objektima u školstvu, zdravstvu, sustavu socijalne skrbi i javne uprave u nadležnosti Županije. Radili smo i danima i noćima u županijskoj upravi i ustanovama kako bi na vrijeme prikupili dokumentaciju i prijavili projekte za obnovu na Fond solidarnosti. Od 5. siječnja kada su objavljeni natječaji za obnovu objekata javne namjene pa do 20., Sisačko-moslavačka županija ukupno je prijavili 64 projekta čija je vrijednost 461,8 mln kn. Čeka nas odgovoran i ozbiljan posao. Prvi korak je uspješno odrađen u rekordnom vremenu, a sada ćemo trebati brz rad projektanata i građevinskih tvrtki za koje znam da će, kao i mi, dati sve od sebe da izvrše zadatke u rekordnom roku.

Za još 7 objekata čekamo samo suglasnosti vlasnika ili energetske certifikate. Kada prijavimo još tih 7 objekata, sve smo prijavili. Dinamika prijava je jako važna jer moramo obnoviti objekte u propisanom vremenskom razdoblju”, ističe župan Ivan Celjak.